Materialers aftryk

Vores materialers klimaaftryk – kundens valg

Isoleringsplader produceret af Styropor® perler fra BASF
Hvid isolering er en klassiker og har i mange år været det naturlige valg af isoleringsmateriale. En tendens der heldigvis er ved at ændre sig. De nye klimakrav til byggeriet kræver en mere miljøvenlig isolering, som bidrager til at reducere CO2 aftryk.

Danpor har adgang til flere typer råmaterialer fra BASF med forskelligt klimaaftryk, og vi forsøger at påvirke vores kunder til at træffe det mest klimavenlige valg.

Fåes i trykstyrke 80 - 150

Isoleringsplader produceret af Neopor® perler fra BASF
Grafit plader, har 20% højere isoleringsevne end hvid isolering. Det betyder at der bruges mindre lag isolering og mindre mængde gods skal transporteres - derved spares mindst 20% på CO2 aftryk i forhold til hvid isolering.
Derudover skal der udgraves mindre jord af til fundament, da isoleringstykkelsen er mindre, hvilket giver yderligere besparelse på CO2.

Danpor har valgt primært at producerer Grafit EPS-plader - vi mener at grå isolering fremtidens naturlige valg.

Fåes i trykstyrke 60 - 80 - 150

Isoleringsplader produceret af Neopor® BMB (Biomass Balance) perler fra BASF
Ved at erstatte fossile brændstoffer med ​​vedvarende energikilder reducerer Neopor® BMBs CO2 aftryk med op til 90% sammenlignet med traditionelt produceret isoleringsplader. Isoleringsevnen er den samme.

Fåes i trykstyrke 60 - 80 - 150

Alle biomassebalancerede (BMB) produkter er REDcert-certificeret.

REDcert2 er et mærke, der viser, at REDcert kontrollerer og verificerer anvendelsen af den biomasse, der indgår som materiale eller brændstof i blandt andet den kemiske industri. Standarden har kriterier for råvareproduktionen med fokus på at reducere aftryk i forhold til klima, arealanvendelse samt beskyttelse af natur og sociale rettigheder.