Klima og ansvar

Vi har fokus på klimamålene...

Vi står sammen om klimaudfordringen og Danpor tager ansvar for, at undgå, reducere og kompensere CO2 udledning, hvor vi kan.

Det gør vi bl.a. ved at:

  • Undgå unødig transport ved gennemtænkt logistik.
  • Reducerer CO2 udledning ved ansvarlig forbrug og produktion med certificeret grøn strøm fra Jysk Energi. Danpors isoleringsplader er lavet af Neopor® grafitperler som er op til 20% mere effektiv. Dette kan udnyttes til at skabe højere isoleringsværdi, reducere tykkelserne på isoleringslaget og sparer transport.
  • Kompenserer ved at købe certifieret grøn energi fra Jysk Energi.
  • Genbruge ved at tage restaffald af isolering retur og genbruge det vi kan i produktionen.
  • Vi tilbyder vores produkter produceret med BASFs miljøvenlige EPS-perler Neopor® BMB og Styropor® BMB.
  • Neopor® er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.

Danpor har adgang til flere typer  råmaterialer fra BASF med forskelligt klimaaftryk, og vi forsøger at påvirke vores kunder til at træffe det mest klimavenlige valg.

Danpor har valgt primært at producerer Grafit EPS-plader - vi mener at grå isolering fremtidens naturlige valg! Grafitplader har 20% højere isoleringsevne end hvid isolering. Det betyder at der bruges mindre lag isolering og mindre mængde gods skal transporteres - derved spares mindst 20% på CO2 aftryk i forhold til hvid isolering.

Neopor® BMB - reducerer CO2-fodaftryk med 90 %

Med BASF's tilgang til biomassebalance (BMB) kan fossile ressourcer, der er nødvendige for at producere Neopor®, erstattes 100 % af vedvarende råmaterialer. Denne produktionsmetode sparer værdifulde ressourcer og reducerer samtidig CO2-påvirkningen. Kulstofaftrykket for Neopor® BMB forbedres med 90 procent sammenlignet med konventionelt produceret Neopor®. Samtidig bibeholdes alle vigtige produktegenskaber.

Isoleringsmaterialer lavet af Neopor® - selv i sin konventionelle form - yder allerede et stort bidrag til bæredygtigt byggeri takket være deres lange levetid på en termisk isoleret facade.