Klima og miljø

Vi værner om miljøet

Vi har gennem BASF adgang til deres miljøvenlige alternativ til de klassiske EPS-perler nemlig Styropor® BMB og Neopor® BMB som er fremstillet efter Biomass Balance metoden. En fremstillingsmetode som giver op til 80% reduktion i CO2 udledning i forhold til standard EPS-produkter. 

Danpor A/S arbejder hele tiden på at kunne levere den mest miljørigtige løsning. Derfor tilbyder vi alle vores produkter produceret med BASFs miljøvenlige EPS-perler.

● Neopor® BMB (Biomass-balance) - reducerer CO2 udledningen med op til 80%, sammenlignet med standard EPS-produkter.
● Neopor® F 5 Mcycled - indeholder 10% genbrugsmateriale.

Alle biomassebalancerede (BMB) produkter er REDcert-certificeret.

REDcert standarderne fokuserer på reduktion af drivhusgasser gennem værdikæden, bæredygtig arealanvendelse, land use change, beskyttelse af bl.a. natur og social bæredygtighed for råvareproduktion. REDcert kræver en minimumbesparelse af drivhusgasemissioner på 60% fra januar 2018. Alle biomasser og færdig brændsel skal overholde  bæredygtighedsprincipperne. 

Neopor® er registreret i databasen Nordic Svanen, for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.

Hos Danpor A/S har vi vores egen flåde af lastbiler. Alle vores lastbiler er nye modeller med den nyeste teknologi, som bl.a. giver en stor brændstofbesparelse, ved levering af vores produkter. Vi forsøger ikke at køre med halve læs, og gør logistikken så rationel som muligt.Klimacertifikat DCC

Certifikat CO2-kvoter Shell

 

 

 

Vi vil bidrage til verdens vigtigste plan

Vi står sammen om klimaudfordringen og Danpor tager ansvar, hvor vi kan. Miljø- og bæredygtighed har højeste prioritet i alt hvad vi gør hos Danpor. I vores klimastrategi inkluderer vi alt fra teknologisk udvikling af råvare til produktion, distribution og genanvendelse.

For Danpor er det en løbende proces, hvor vi hele tiden vurderer, hvordan vi bedst muligt kan bidrage til den bæredygtige udvikling og koble verdensmålene tydeligt til vores forretning. Arbejdet med verdensmålene er med til at skabe stolthed hos vores medarbejdere, fordi vi hver især kan se, at det vi gør til dagligt, bidrager til verdens vigtigste plan.

Læs mere om vores vej til at opfylde Danmarks klimamål

Læs mere om vores arbejde med FN's verdensmål